NAJLEPŠI KOLAČ KOJI SE PRAVI TOKOM POSTA: Orasi, griz i jabuke - sastojci za svačiji džep (RECEPT)
Posni kolač sa orasima, grizom i jabukama, Foto: Printscreen/Youtube/CooKing

BOŽANSTVEN JE

NAJLEPŠI KOLAČ KOJI SE PRAVI TOKOM POSTA: Orasi, griz i jabuke - sastojci za svačiji džep (RECEPT)

Najlepši posni kolač sa orasima, grizom i jabukama se pravi tokom posta, a sastojci su za svačiji džep

Objavljeno:
N J

Uskršnji post je uveliko u toku, a mnogima fale mrsne poslastice koje naše majke i bake redovno spremaju.

Torte, kolači, palačinke... niko ne odbija, ali to ne znači da ako postite ne možete da uživate i u posnim desertima koji kidaju koliko su dobri.

Osim što ćete svojim ukućanima spremiti hilandarsku sarmu koja kombinacijom začina osvaja na prvi zalogaj, tako i jedan posni kolač isto niko neće odbije.

U pitanju je kolač sa orasima, grizom i jabukama.

Jednostavan, jeftin, a očarava.

Izrendane jabuke
Izrendane jabukefoto: Printscreen/Youtube/CooKing

Tu su sastojci i recept:

susam - 2 kašike

pšenični griz - 1 šolja

orasi - 1 šaka

brašno - 1 šolja

ulje - 1 kašičica

Orasi u činiji
Orasi u činijifoto: Printscreen/Youtube/CooKing

šećer - 1, 5 šolja

jabuke - 3 srednje velike (sočne)

prašak za pecivo - 1/2 kesice

cimet - 1 kašičica

Pravljenje posnog kolača sa grizom, orasima i jabukama
Pravljenje posnog kolača sa grizom, orasima i jabukamafoto: Printscreen/Youtube/CooKing

Uzmite dve činije. U jednu sipajte sve suve sastojke, a u drugu jabuke.

Oljuštite ih, izrendajte, pa stavite cimet u njih i ostavite sa strane da puste sok.

Čim puste sok dodajte ulje u njih.

Smesa za posni kolač sa orasima, grizom i jabukama u plehu
Smesa za posni kolač sa orasima, grizom i jabukama u plehufoto: Printscreen/Youtube/CooKing

U tepsiju stavite papir za pečenje, pa izlijte smese.

Prvo se ređa smesa sa suvim sastojcima, pa smesa sa jabukama.

Ceo postupak ponavljajte dok se ne potroše sastojci.

Na kraju završite sa jabukama.

Posni kolač sa orasima, grizom i jabukama
Posni kolač sa orasima, grizom i jabukamafoto: Printscreen/Youtube/CooKing

Odozgo pospite sa susamom i orasima.

Pecite 40-50 minuta u prethodno zagrejnoj rerni dok kolač ne dobije zlatnu boju.

Prijatno i uživajte u posnom kolaču.

Bonus video:

07:39

POSLASTICA KOJE SU NAPRAVILE ESTRADNE UMETNICE IMA POSEBNU ČAR! Humana emisija puna zabave u Majke i snajke

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.